Friday, 1 April 2011

Pagi Hari Jumaat Yang Indah.

Semalam. Time aku balik keje. Tengah berjalan kat KL Sentral menuju ke Komuter. Ada perempuan. Jalan lenggang lengkok depan aku dengan kawan dia. Depan dia takde orang pun. Lambat. Lembab. Ok. Aku faham. Kau pakai skirt ketat sampai tak boleh nak jalan laju-laju. Aku tension jer. Aku ni jenis jalan cepat-cepat. Nak kejar komuter ke Seremban. Adoiihh... Nak menyelit sempit la pulak kan.

Aku tengok jer belakang dia atas bawah. Dia pakai tudung hitam, tshirt putih lengan panjang tapi ketat dan singkat atas dari paras bontot dan skirt labuh ketat tang ponggong wane kelabu. Nampak garisan spender kat bontot dier. Dah la bontot besor ade ati lagi nak pakai ketat-ketat. Ngahaha.. mata aku dok tengok tang bontot jer. Ngahahaha... ehh aku bukan lesbian eh. Tengok sambil kritik dalam hati jer la. Fashion victim betul la minah ni. Dah la jalan lenggang lenggok macam nak pergi kenduri. Heh...

Kenapa la orang suka pakai ketat-ketat yer? Selesa ker pakai macam tu? aku rimas dowh... Baju aku kebanyakannya longgar-longgar. Zaman remaja dulu pernah la pakai ketat. Saja nak cuba-cuba ikut kawan. Hihi... tapi tak lama. Mak abah bising. Kikikiki... Lagipun rimas la asyik melekat kat badan jer. Masa aku study kat Shah Alam dulu aku chubby sikit. Haa.. maybe sebab tu kot baju aku kebanyakannye besor. Hahaha.. banyak baju kurung aku saiz besor. Haihhh...

Sempat lagi merapu kat sini masa buat kerja. Cida.. cida... (-_-")

2 comments:

..arcmabaharin.. said...

mcm sarung nangka ;)

Chieda Hafiz said...

tersembul semuanya yang bulat-bulat.. teheee