Thursday, 26 February 2015

Pregnancy Journey : 38 Weeks... Sakit Oi Kene Seluk! ahaaaa

Assalamualaikum...

Aku sekarang dah 38 minggu. Segala persiapan nak sambut orang baru semua dah lengkap dah. Lega rasa.... yang tinggal cuma stroller dan beberapa barang yang aku rasa tak penting sangat. Selasa lepas pergi checkup baby macam biasa. Cuma kali ni first time la kene seluk dengan doc sebab dah 38 minggu kan. Memula doc scan baby, hihi.. berat baby dah cecah 3.38kg... huiii besar kata husband aku. Dia pulak yang risau katanya nanti bersalin anak dia keluar besar. Then nurse tarik langsir, doc cakap nak seluk nak tengok bukaan. Aku pasrah je la memula sebab first time dan tak pernah kena seluk lagi.. hahahaha

Doc suruh tanggalkan panties, aku nak bangun la nak bukak tapi nurse tahan sambil cakap "takpe baring je saya buatkan.." ahaaaa.. segan mek! Nurse tolong tanggalkan panties.. (seblum ni husband yang buatkan.... ehhhhhh! Ihik malu saya!) Then doc cakap jangan stress stress relax jer... kalau relax tak sakit... then dia seluk.. ohoiii sampai kedalam aku rasa.. sakit oii.. aku angkat punggung. Doc lembut je cakap jangan angkat punggung relax-relax... maaf yer ni memang tak selesa sikit. Huhu.. memang ngilu aku rasa sepanjang hari tu... huwaaaa... sakit!! (Laki seniri buat tak sakit pulak... ehhh itu lainnnn!! 😜)

Doc cakap belum ada bukaan, so appoinment next week 4 March pula. Ape-ape pun aku selesa buat check up di Al islam Specialist Kpg Baru ni. Memang dah niat nak bersalin kat sini pun kan... Gynae kat sini pun perempuan je so rasa senang hati la sikit nak bagi seluk ker terkangkang ker... huahuahua... Semua orang kat sini baik-baik jer so tiap-tiap kali datang checkup rasa seronok dan excited!

Aku dapat MC sehari manakala husband kene bekejar balik ke office. Memandangkan aku masih belum nak bersalin, esoknye masuk office balik. Buat kerja pun light-light jer sebab kebanyakan kerja dah pass kat trainee yang akan gantikan aku selama maternity leave 2 bulan nanti. Kalau ambil cuti awal dan duduk saja-saja kat rumah pun bosan jugak. Kalaulah tiba-tiba sakit nak bersalin jenuh kena tunggu husband balik rumah. If datang office dah sah-sah laki aku kat depan mata... hihi (kami laki bini kerja satu company department lain lain).

Petang-petang camni kerja dah settle so google je la cari resepi berpantang... kuikuikui.. ok lah bye!

1 comment:

Anys Hassan said...

sis....sis....

bleh x dptkn sy link untuk dnload borang kawen ngri perak...
sy cri x jumpa2 sis... if sis ade mse n x keberatan klo jumpa link tu pls email sy nieshassan_88@yahoo.com

smga sis bersalin dengan selamat..
sya slalu bce sis punye blog..

good luck !!!