Sunday, 3 April 2011

Yeop... Yong... Meh Makan Doyan Meh!

Hyep! Aku kat kampung ni. Kampung aku kat Changkat Jering, Taiping. Tujuan aku balik sebab mak dah banyak kali call suruh balik makan buah durian yang dah mula luruh dan juga sebab aku dah lama tak hengat nak balik rumah dan kebetulan kakak aku satu family nak balik dan aku bleh tumpang free-free saja! Oh dan kebetulan anak buah aku masuk hospital so aku nak pergi tengok sikecik itu. (Sila habiskan membaca ayat-ayat ni dalam satu nafas!)

Teeheee... pagi tadi selepas subuh kami bertolak balik. Sampai-sampai jer rumah abah terus belah buah durian kat dapur. Aku dan niece aku Sarah serbu dulu. Beshhh oooo... durian free dan fresh dari pokok kat kebun berdekatan rumah saje okeh. Sila jangan jeles. Sedapnyerrr durian. Best jadi orang kampung ni sebab keliling rumah banyak pokok buah buahan. Nak makan aper cakap jer. Semua ada kecuali epal, anggur, kiwi tu takde la. Abah aku memang suka berkebun. Masa aku remaja dulu pun aku suka tanam-tanam pokok kat rumah. Aku suke tanam pokok sayur. Dapat jugak la rasa sayur tanaman tangan aku sendiri. Tapi sekarang ni dah duduk kat bandar tak dapat la nak berbakti pada tanah. Rindu la nak pegang cangkul. Huhuhu...

Balik kali ni kejap jer. Pagi esok dah nak balik KL. Wuwuwuwu... rasa cam nak cuti lama-lama sikit. Hurmm... Ok la nak tidur. Ngantuk. 

Buat orang-orang yang tak dapat makan durian dan tak ada dusun tapi teringin, sila la beli sendiri eh. Muahahahaha!!! :p

Sila enjoy lagu ni.
 Ohh kome doghoyan dah berbunge!

P/s: kenape kening kiri aku kat tgh2 ni bergerak2 dari td ni? 

4 comments:

khairiyah said...

bestnye ade kebun sendiri..wuu. smlm mkn durian gak. nyummy!

Chieda Hafiz said...

hihi.. besttt!!! kalau musim buah mmg puas la mkn.

Nurfazilah Cipa said...

durian oh durian:)

Chieda Hafiz said...

durian bestt! :p