Friday, 26 February 2016

Beli Rumah

Assalamualaikum...

Hai. Lama ai tak update kan. Laptop rosak. Kat office busy balik rumah pun busy dengan anak. Anak dara sorang tu pun dah nak masuk umur setahun. Alhamdulillah!

Cerita pasal beli rumah ni start masa awal-awal kahwin dulu pertengahan tahun 2014. Satu hari tu kitorang sesaja jenjalan ke Mydin Subang ternampak satu booth ni tengah promote rumah. Sembang-sembang ngan brader promoter tu. Tengok-tengok pastu amik pamplet dan terus blah. Minat 50-50 jer la masa tu. Tak terniat lagi nak beli rumah sebab duit baru habis banyak lepas kenduri. Kuikuikui Lepas balik rumah terlupa terus pasal rumah tu.

2-3 minggu lepas tu pergi lagi Mydin, nampak brader promoter rumah tu (nama dia Umar) ada lagi kat situ. Pergi tengok-tengok lagi sampai puas hati. Discuss ngan husband kat situ jugak dan sama-sama sepakat nak booking. Bayar duit booking dalam RM500 dan isi form kat situ, Bile dah balik rumah kitorang fikir lagi... betul ker nak beli rumah ni. Hahaha

Tak lama lepas tu aku pun pregnant. Sepanjang pregnant tu asik pegi bank jer print akaun statement yang Umar minta. Banyak kali woo... hahaha... Lepastu pergi office lawyer then pergi Majlis Perbandaran Klang pulak. Lepas tu tunggu lagi sampai lah aku bersalinkan Helena, Umar dan sorang pegawai bank (Habib namanya) terpaksa datang ke rumah mertua aku sebab aku tengah dalam pantang tak boleh keluar nak sign document2 penting. Banyak betul nak kene sign. Then menunggu ajer lah kitorang ni sampai rumah siap. Kadang-kadang bank call kata nak kene bayar itu bayar ini. 

Setelah menunggu hampir beberapa bulan, husband tetibe ajak pergi tengok rumah kitorang tu. Aku sendiri pun tak pernah pergi tengok lagi. Jauh gak ooo nak sampai. Hmmm camana lah nak ulang-alik pergi office nanti. Nanti lah fikir!

Sesampai je kat destinasi... wahhh dah hampir siap! kitorang agak-agak jer rumah kitorang yang mana satu main masuk jer pagar depan. Then ada satu pekerja Indonesia kat situ nampak kitorang dia tanya "Mau tengok-tengok di dalam ka bapak? saya bukak kuncinya" (lebih kurang la tu). Kitorang pun dapat la masuk dalam. Hihi!

:: Porch depan rumah.. luas nya! nanti nak letak tiles, nak pasang beranda kayu, nak tanam pokok, nak buat pagar batu... (berangan wink! wink!) ::

:: Takde pokok nampak cam panas jer..::

::Ruang dapur tak berapa luas. Hasrat hati nak buat jadi dapur kering & sambung belakang jadikan dapur basah::

::Tangga ke tingkat atas::

::Master bedroom kat atas::

::Kat ruang kosong belah kanan ni nanti nak buat loft::


::Nampak umah jiran le pulak! Hmmm::

::Pandangan dr dining room::

::Ruang tamu::

::Dining room::
Dah siap dah pun tinggal nak ambik kunci jer kot sebenarnya. Tapi ntah la takde orang call pun lagi. Ker kita yang nak kene call? Huhuhu Tasabar nak pindah! Huuuuu...

K bai!





Friday, 30 October 2015

Short trip to Cameron Highlands, Pahang

Assalamualaikum...

Akhirnya sampai jugak kaki aku ke Cameron Highlands time Helena dah pun berusia 8 bulan. Aku mengidam nak datang Cameron petik-petik strawberry sejak Helena duduk dalam perut lagi tau! Hehe seronoknya!

Tidur satu malam jer kat Country Lodge Resort, Brinchang. Sekejap pun jadi la.. puas dapat makan strawberry!

1st day, naik ke Cameron ikut Tapah singgah di Boh Tea Estate, Habu. Pekena teh tarik dan scone pastu hangkut helena panjat naik ladang teh kat belakang tea Estate tu. Hahaha... sanggup tu! 

Lepak situ sampai la cafe tu tutup. then baru la bertolak ke Brinchang. Malam lepas maghrib kitorang ke pasar malam dan dinner steamboat.


::Happy jer dia!::
Hari kedua, pagi-pagi sebelum mandi terus pergi ke Big Red Strawberry Farm. Dekat jer ngan hotel. Dapat petik strawberry! weehooooo!

::dapnya dia makan strawberry!::




::my baby!::

Pastu balik mandi dan check out. Pusing-pusing satu Cameron.


Naik Tea Boh Centre Sungai Palas jap lepak-lepak makan scone dan minum teh tarik.



Pastu ke Lavender Garden. Baru bukak ni. Cantik tempat dia banyak bunga.

Time balik macam biasa la singgah beli sayur dan roses dan pulang dengan hati yang tenang. Eh...

ok bai!

Friday, 2 October 2015

Fraser's Hill

Assalamualaikum...

Saja nak post gambar throwback sebulan sebelum Helena keluar. Mak buyung teringin sangat nak pergi jenjalan ke tempat sejuk. Nak pergi Cameron jauh dari KL so abahnye bawak ke Fraser's Hill. Dekat saja kalau ada emergency terus turun jer.. hehehe... ada la rasa sejuk sikit-sikit. Jadi la...

Aku tak berapa suka sangat la Fraser's Hill. Tak banyak aktiviti boleh buat. Tambah-tambah tengah sarat mengandung. Nak hiking ape pun tak boleh. Nak gi petik strawberry.. kebun strawberry dia pun macam tak siap. Ahahaha... Nak pergi mandi sungai, jalan sekerat jumpa tanah runtuh tak boleh nak jalan dah. Hmmm... Menikmati suasana sejuk je la kot...





::mak buyung 37 weeks. Besaq tak ai?::
Ok bai!.

Saturday, 22 August 2015

Abah's 33rd Birthday

Assalamualaikum...

Sempena dengan birthday husband yang ke 33, kitorang bercuti ke Lumut Perak. Bercuti dekat-dekat jer sebab Helena pun baru masuk 6 bulan. Tak berani lagi nak bercuti jauh-jauh memandangkan hari tu dah kene warded sebab ada jangkitan.

Boss bagi voucher Swiss Garden - OSK Shareholder Room hehehe.. dapat la murah untuk bilik Garden View di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut. Kami stay situ 2 malam. 

Gambar pwincess Helena jer berlambak. Gambar birthday boy takde. Ahahahaha kesian abah!

::Mandi laut for the first time::
Hari kedua bawak Helena ke Pulau Pangkor naik feri. Hihi.. sewa kereta buruk RM60 kot (tak ingat) round-round satu pulau pangkor. Lepas tu naik feri balik semula ke Lumut. pergi time weekdays memang takde mende.. haih.. pelancong pun takde. kitorang bertiga jer... pergi time weekends baru seronok kot.


Balik dari Pangkor mandi pool kat resort pulak. Itu je la aktiviti 3 beranak.



Time malam lak kitorang keluar makan ikan bakar kat luar. hoi sedapnya teringat-ingat! itu jer la percutian simple kami. Satu jer nak komen psl Swiss Garden Damai Laut ni... Banyak sangat lalat sampai dalam bilik. Aku sedut milo ais tapau dari kedai luar tersedut lalat. muntah hijo! mencik!

ok bai!

Thursday, 30 July 2015

Masuk Wad Angkara Bisul

Assalamualaikum...

Minggu pertama Ramadhan yang lepas 4 hari 3 malam berkampung kat wad hospital. Baby takde la sakit teruk cuma kelenjar di ketiak baby naik biji macam bisul. Hampir 3 minggu sebelum tu aku perasan ada biji kat ketiak dia cuma bila dibelek belek takde mata macam bisul. Baby pun rileks jer aktif dan tak menangis sakit lansung. Masa bawak dia pergi jab untuk umur 3 bulan 2 minggu lepas aku dah tunjuk kat PAED (pakar kanak-kanak) tu. Dia belek-belek picit-picit baby tak bagi tindak balas macam sakit pun so dia bagi antibiotik je la dan buat follow up lagi seminggu. Kebetulan seminggu lepas tu aku nak bawa baby datang untuk sunat pula.

Seminggu lepas appoinment 1st tu, kami datang untuk sunatkan baby pulak. Lepas sunat dengan bidan, bawak jumpa PAED untuk follow up kes bisul ni. Doc kata biji ni tak ada perubahan pun saiz still sama so dia suggest kat kitorang buat ultrasound untuk pastikan bukan nanah kat dalam tu. Kalau nanah memang merbahaya kat baby. Takut kuman merebak. So buat appoinment pulak hari Isnin untuk buat ultrasound.

On Monday datang la lagi buat ultrasound (banyak kali datang hospital naik cemuih aku.. hahaha). Hasilnya, dalam biji tu nampak kosong jer. Bulat jer kosong. Doc bagi kesimpulan mungkin ada air jer kat dalam tu. Tak merbahayakan baby dan dia akan hilang slow-slow but if biji tu membesar datang terus jumpa Paed. Ok lega la sikit rasa. Aku bajet tak payah dah la datang lagi ke hospital. Phew, tengok bil ultrasound saja dah RM200++ .  Result dia tak ada apa-apa.


Hari Rabu, lepas ambil baby dari rumah pengasuh aku perasan kat ketiak baju dia kuning-kuning. Takkan muntah susu sampai kuning macam tu. Balik rumah terus aku tukarkan baju dia dan belek-belek ketiak. Hmm.. biji tu dah pecah dan keluar nanah. Warna pun dah bertukar merah macam dah kena jangkitan. So kami decide esoknya amik emergency leave halfday bawak baby pergi hospital. Baby pun macam merengek sikit malam tu. Sakit agaknya.

Esoknya hari Khamis pergi hospital balik. Aku bajet kejap je la datang untuk check, amik ubat dan balik. Kami datang melenggang je bawak susu dah bancuh siap sebotol je letak dalam handbeg. Diapers, baju spare, susu fm yang selalu aku usung dalam beg baby tu sengaja tinggal. Hahaha! Lepas Paed check ketiak baby, memang baby kene admitted lah sebab nanah dah keluar. Nak kene buat minor operation untuk cuci nanah tu. Sementara nak tunggu nak masuk wad tu aku macam dah nak melompat dah. Baby pulak berak! dalam hati dok doa jangan la dia lapar mintak susu pulak. Susu spare tadi dah abis dah dia minum dalam kete ondaway datang hospital. Aku pulak gatai pergi pakai dress labuh sebab nak cepat pagi tadi main capai je baju yang tak payah iron. Camano nak bagi nenen. Hahaha.

Lepas masuk wad dan katil terus suh laki balik amik baju and susu baby. Baju dan barang-barang keperluan aku pasrah je la laki amik yang mana. Siap bagi list suh dia amik itu ini takut tertinggal. Rumah kitorang dengan Al Islam Specialist ni boleh tahan gak jauhnye.

Sementara nak tunggu abahnye datang bawak barang keperluan, mintak kat nurse dulu pampers satu sebab baby dah berak. Huhu.. lepas tu letak-lepak atas katil jer berdua. Sempat la dua kali baby menjerit mintak susu. So apalagi, tarik tirai rapat-rapat. Naik atas katil selak kain tutup kaki ngan selimut sumbat nenen. Petang sikit abahnye datang bawak macam-macam beg. Malas nak komen banyak pasrah je la apa yang laki bawak. Pakai je la. Hahahahahaah!


Baby dijadualkan masuk wad bedah kul 10 pagi hari Jumaat. So start jam 4 pagi dah kene puasa. Hmmm baby pun kene puasa. Cian dia... pukul 3.50 pagi aku terjaga so buat susu cepat-cepat dan paksa baby minum kenyang-kenyang. Mata pejam mulut nyonyot susu sampai habis sebotol. Then diorang hantar makanan sahur kat aku.

Jam 7.15 pagi baby dah sedar dari tidur. Agaknya sebab rasa kenyang lagi dia diam jer... Bangun tidur terus senyum-senyum kat aku. Hehe.. nak masuk je jam 7.30 pagi dia dah mula ehek ehek mintak susu.. Alamak!! Anak aku ni kalau lapar dia meraung kuat hooooo... dan yes lepas tu dia start meraung kau! dekat 3 jam aku pujuk dia tak jalan.. jenuh peluk, dukung, tepuk tepuk sampai rasa cam nak meraung sekali. Kesian dengan baby. Kecik-kecik dah kena puasa pulak. Sampai dia cakar muka sendiri sebab lapar sangat. sob sob sob..


Jam 10.30 pagi baru nurse panggil nak bawa ke operation room. Kejap jer pun dalam setengah jam dah siap. Jam 11.15 nurse pnaggil suh amik anak. Dari jauh dah dengar dia meraung. Aikk.. ingat dia tidur lagi sebab kene bius. Dah sedar dah budak ni. Nangis sebab lapar. Aiyooo...

Naik jer ke wad aku terus buat susu penuh satu botol. Selalu bagi 4oz kali ni aku buat 6oz. Tak sempat dah nak selak-selak baju. Tak tahan tengok dia nangis bagi botol lagi cepat. Terus dia minum laju-laju. Alahai anakku! Sambil nangis sambil minum. Habis satu botol tu! Lepas tu diam jap then nangis balik. Trauma kot kene puasa tambah-tambah pulak sakit kat ketiak. Cian dia. Then tepuk-tepuk terus tidur.


Hari Sabtu lepak-lepak je kat wad tak buat apa-apa. Tak dapat balik lagi sebab doc nak bagi nanah tu betul-betul kering. Petang tu baby duduk dengan abah dia kat wad, aku turun ke bazar Ramadhan kat seberang jalan. Meriah sungguh bazar kat Kampung Baru ni. Macam-macam ada. Seronoknya!

Hari ahad petang lepas doc check baru lah dapat balik.


Seronok tido kat hospital. Hahahaahaha! 
Terima kasih Doc & Nurse di Hospital Pakar Al-Islam Kpg Baru atas layanan yang mesra dan baik kami berdua.

-chieda

Saturday, 6 June 2015

Pregnancy Journey : List Keperluan Baby Baru Lahir

Assalamualaikum... Alhamdulillah anak aku dah nak masuk 3 bulan dah next week. So kat sini aku listkan barang-barang keperluan baby baru lahir mengikut apa yang aku rasakan perlu. Sebelum bersalin aku google dan hampir semuanya aku nak beli sebab tak tahu kan pakai ke idokk... ni dh 3 bulan lahir so dah tau la yang mana penting.


List keperluan bayi

Pakaian
1. Bakul/rak/almari pakaian bayi. (aku berpantang kat rumah mertua so aku beli rak dari Lazada untuk letak di rumah mertua. Kat rumah sendiri beli drawers dari Ikea.)2. Baju lengan panjang dan seluar panjang @ baju malam
3. Baju lengan pendek dan seluar pjg/pendek @ baju siang
4. Baju jalan-jalan (beli selai dua dulu ke pakai time nak pergi cocok)
5. Rompers dan jumpsuit
6. Mittens & Booties (anak aku skang suka hisap mittens dia so aku bli byk2 slalu tukar)
7. Stoking
8. Topi
9. Barut (beli la dalam 10 helai ker)
10. Baby bib (aku beli 3 tapi sampai sekarang tak pakai lg... nnt dah umo 6 bulan bru pakai kot. Takat minum susu jer nak pakai wat pe)
11. Bedung
12. Sapu tangan (aku bli punye byk last2 lap pakai kain napkin je. Membazir.)

Diapering
1. Napkin (aku beli je tapi guna utk lap2 mulut dan muntah je)
2. Baby pin (tak pakai pun)
3. Diapers (saiz newborn aku beli 2 pack jenama pet pet & mamypoko lps habis terus tukar saiz S)
4. Wet tissue (Beli byk2 takpe mmg sentiasa pakai)
5. Changing mat (lapik kat tilam baby masa nak tukar baju dan pampers supaya tilam tak kotor bile baby berak atau tetibe terkencing)
6. Nappy liner (Baby yang baru lahir sampai umur 1 bulan akan selalu u'uk, u'uknya pun bukan banyak, sikit je. Jadinya kalau guna nappy liner ni, bila baby u'uk buangkan je nappy liner ni, tak perlu tukar pampers baru. Aku beli tapi tak pakai lansung. Rugi je)
7. Baldi dan Bakul Untuk Lampin / Baju Kotor
8. Detergent Khas Pencuci Baju Baby

Baby Care & Grooming
1. Bakul barang mandian
2. Baby bath
3. Baby shampoo
4. Baby powder
5. Baby lotion
6. Baby oil
7. Tab mandian baby
8. Tuala mandi
9. Bakul barangan grooming & health care
10. Minyak telon
11. Nappy rush cream ( jenama Drapolene or Bepathen)
12. Methylated Spirit - Alcohol 70% : cuci pusat sampai tertanggal. Ini dibekalkan oleh hospital)
13. Gripe water/colic water (utk kembung perut bayi)
14. Set mani pedi - gunting kecil, pemotong kuku. (Wajib ada coz kuku bayi cpt pjg)
15. Nasal Aspirator - Yang ini untuk baby ketika baby kena selsema. 
16. Thermometer
17. Sikat / Berus Rambut (baby aku rambut halus so x pakai pun)
18. Toothbrush
19. Cotton Bud : Cotton bud untuk baby dan yang biasa kita guna adalah berbeza
20. Cotton Ball 

Barangan Breastfeeding
1. Botol susu
2. Puting
3. Berus pembersih botol
4. Penyepit botol
5. Sterilising tablet (aku rendam air panas je)
6. Cecair pencuci botol
7. Breast pump set (wajib ada. Lps direct feed trus pump dan simpan kalau tak breast bengkak. Sakit oi)
8. Cooler bag set - storage bottle & ice gel
9. Warmer : Tempat menyimpan botol susu yang dah bancuh (aku beli tak pakai pun sebab bg fresh2 kat baby)
10. Bottle Sterilizer (aku guna air panas jer)
11. Nursing Cover
12. Nursing Bra
13. Nursing Pad Washable/Disposal (nanti bocor basah baju)
14. Thermos
15. Nipple Cream

Nursering - Keperluan Tidur Baby
1. Set Tilam
2. Comforter baby
3. Kelambu @ Mosquito Net
4. Baby Cot @ Play Pen
5. Nursing pillow (aku beli tapi tak pakai pun)

Barangan Asas Untuk Mama & Keperluan Berpantang
1. Set selepas bersalin : Jenama NR, Grandma Secret, Tanamera.. mcm2 ada
2. Bengkung (beli bengkung moden je senang)
3. Sweater
4. Tungku
5. Tuam/tungku baby : Untuk baby kalau kembung perut
6. Selipar
7. Kain batik
8. Maternity Pad
9. Stoking
10. Minyak urut : minyak mestika
11. Tuala mandi
12. Tukat urut
13. Air zam-zam/selusuh (aku tak sempat pun minum before beranak)

Kelengkapan Lain & Travel
1. Stroller
2. Car Seat 
3. Baby Carrier
4. Diapers Bag
5. Bouncer / rocker (tak beli pun tapi orang bagi)
6. Baby Warmer For Bottle : Ini untuk cairkan storage susu yang sejuk beku baru keluar dari peti ais. Ada orang suka rendam pakai air suam jer.

Beg Hospital Mama
1. Buku Rawatan Merah/kad pink
2. Kad Pengenalan
3. Guarantee Letter (if company ko cover la)
4. Handphone
5. Baju / T-Shirt
6. Kain Batik 
7. Tudung / Skaf
8. Stoking
9. Baju Dalam / Seluar Dalam / Disposable panties (1set)
10.Peralatan Mandi
11. Tuala Mandi
12. Maternity Pad
13. Sweater
14. Selipar
15. Beg plastik baju kotor
16. Minyak angin

Bakul Hospital Mama
1. Air Selusuh 
2. Air Zam-Zam
3. Makanan / Minuman : ( Biskut/Roti/Milo 3in1)
4. Termos Panas
5. Majalah / Buku / Al-Quran
6. Tisu

Beg Hospital Baby 
1. Pampers New Born
2. Baju Siang / Malam (Panjang)
3. Seluar Siang / Malam (Panjang)
4. Mitten & Booties
5. Bedung
6. Barut
7. Topi 
8. Selimut
9. Tuala Mandi Baby 
10. Tuala Muka 
11. Baby Wipes 
12. Baby Bath, shampoo, lotion, oil
13. Minyak Telon

** kalo beranak kat private, xyah bwk pape pun xpe.. ko melenggang je bwk kad pink, ic, baju ko selai, baju baby dua lai... yang lain sume diorang bagi. Kuikuikui... aku dulu bwk macam2 2, 3 beg membazir je. Hahahah! Laki aku yang berat dok usung beg byk2. Kesian dia!

Aku copy info dari blog ni. Masheh awak! Tapi edit2 sikit ikut apa yang aku pakai la.. http://rabiasensei.blogspot.com/2013/11/senarai-barang-keperluan-bayi-dan-ibu.html

Wednesday, 3 June 2015

Helena dan Baby Cotnya

Assalamualaikum...

Sejak dari 1st day Helena lahir aku dah ajar dia tidur asing. Aku berpantang dekat rumah mertua sebulan. Di rumah mertua aku beli playpen dari Lazada RM 150 je. Lepas tu tempah set tilam kekabu dari ig baby_umyra_pillow RM450 satu set ada tilam kekabu, bantal 4 segi 2, bantal karipap 1, bantal peluk 2, comforter dan nursing pillow. Tempah 3 bulan sebelum deliver baby.

:: inilah set tilam yang aku tempah kat ig baby_umyra_pillow ::
Tapi last-last nursing pillow tu tak pakai pun. Tilam pun jarang pakai so tinggal kat rumah mertua sampai hari ni. Bila balik sana je baru pakai. Rugi la jugak.. hewhewhew


:: anak aku tido x suka bantal::

Dirumah kitorang lak, aku beli baby cot dari Ikea dengan harga RM299 sekali mattress RM100. Boleh tahan la harga dia. Then aku beli bumper set tu takut dia terhantuk ke kayu cot tu. Bumper set beli kat Aeon Mid Valley harga RM70 lebih kurang. Kat rumah aku pulak banyak nyamuk so beli la kelambu tu. Order online jer kat website ape tah.. lupe.. sorry. Lebih kurang RM150 sekali ngan besi stand tu.

Punye la banyak bantal aku beli kat dia. Ada lebih kurang 5 bijik bantal. Bila letak je dia merengek marah suh buang. Bila biar je baring takde bantal elok jer lena. Adoyai anak... hahaha!

Tiap-tiap malam lepas susu aku tidurkan dia dalam baby cot ni. Dah lena, tutup kelambu tutup lampu. Laki kat luar tengok TV. Aku tidur dulu. Pagi esoknya tetibe bunyi suara baby jerit-jerit kat sebelah telinga mintak susu (Ahahaa.. anak aku jenis kurang sabar. Asal bangun tido jer takde merengek terus jerit jer kalo lapar). Magic! Tetiba je dah ade sebelah kat atas katil tido sekali kitorang. Hmmm... Abah dia ler ni. Abah masuk tido angkat dia join sekali kitorang tido atas katil.. hahahaha

Anak baru sorang boleh la... k bai!

Monday, 1 June 2015

Anniversary Getaway : Capri By Fraser, Kuala Lumpur

Assalamualaikum...

Alhamdulillah semalam genap setahun usia perkahwinan kami. Gaduh-gaduh, sepak-sepak, tampo-tampo, pastu dapat anak ehh dah setahun dah. Cepatnye masa berlalu kan... Kawen tahun lepas terus bunting pelamin so sambut bertiga la kite....

Kali ni bercuti tak pergi jauh dalam KL jer pun sebab baby baru nak masuk 3 bulan. 1st time bawak die bercuti. Hikhik... tu pun just 30 minit dari rumah. Kah kah kah...

Memula tak cadang pun nak stay kat Capri ni. Just search for the rooftop restaurant. Last last jumpe Capri hotel. Banyak comment tentang view kat rooftop die cantik boleh nampak 1 KL so the idea datang why not kita stay 1 malam kat hotel best kan kan kan. Lagipun ni kan 1st anniversary. Hihiks... aku pun booked la satu malam Studio Deluxe dapat la harga promo kat Agoda satu malam RM319++.

Hari Sabtu, lepas kemas rumah apa yang patut kitorang pun gerak la pergi Capri check in dan terus gi mandi pool. Check in pun dah petang sangat dapat la berendam kejap. Abahnya Helena siap gi cari pelampung untuk die. Haha.. so ni first swimming pool untuk Helena la. Comel gile die rilex je masuk dalam pool. Tak takut lansung!

::amboiii rilexnya dia!!!::
::tengok tu!! Macam budak besar dah!::

::swimming kat rooftop capri hotel. Nmpak view KL::


::view KL waktu malam::
Malamnya pulak lepas maghrib kami turun untuk dinner. Tapi Caprilicious dah tutup lah pulak. Kena la berjalan sikit ke bangunan sebelah ada banyak restoren. Lepas dinner terus naik ke rooftop di level 33. Lepak la 3 beranak di gazebo sambil-sambil tengok view KL waktu malam. Kat rooftop ni selain swimming pool, ada hot tub, games room, gym, sauna room dan bar.

Bile dah ngantuk baru balik ke bilik. Kalau ada baby kita boleh request baby cot dihantar ke bilik. Huhu.. tapi tak guna pun. Baby join tido sekali mama abah atas katil king size ni. Muat je 3 orang ha. Tengah malam lapar balik aku masak megi kari kat kitchen die. Lengkap semua ada. Dapur, periuk, cerek mangkuk.. semua lah.

::woke up to this::
Esoknya lepas breakfast kami pun checkout. Overall memang puas hati dengan hotel ni. Bilik sangat luas, bersih dan dapat tengok view KL puas puas. Sambil mandi swimming pool pun boleh tengok sunset dan KL. Ahahaha... dari situ pun boleh nampak office aku kat KL Sentral. Kahkahkah.

Lepas check out terus pergi ke Mitsui Outlet Park KLIA di Sepang. Ala-ala Johor Premium Outlet tu la. Baru je bukak 2 hari. Boleh tahan la nak shopping situ. Tapi banyak lagi butik yang belum bukak. Dapat pau laki kasut dua pasang hikhik.

Ok lah bai!