Sunday, 14 August 2011

Day 08 ~ What's in your make up bag?

What's in my make up bag?


Hmmm... Marila tengok!


::My makeup bag::
 Barang-barang yang wajib ada dalam beg makeup setiap gadis!

::The things! hwahwahwa::

::Firstly, kita mesti ada bedak. Aku pakai bedak L'Oreal true match, pastu Ronasutra. Kadang-kadang aku pakai Maybelline Clear smooth ikut suka ati la bile nak pakai. Pastu bedak compact Silky girl tu aku suke sebab cermin kat dalam die besar. huhuhu::

::Eye shadow hitam dan putih aku paling suke pakai. Eyebrow shadow pun aku ske pakai. Aku suke kening tebal ala-ala zaman 60 an. huhu::

::Ini eyeliner wajib ada. Liquid punye tahan lama dan senang nak tanggal bile kene air. Nak semayang senang sebab tak comot.::

::Mascara Maybelline kegemaran aku untuk menimbulkan bulu mata yang giler lentiks!::

::Lipstik aku ade satu jer tu pun kakak yang bagi. Aku kurang gemar pakai lipstick. Tu lipstick Estee Lauder kaler Pinkberry. Aku selalu pakai lipgloss Silkygirl tu jer pastu lipice pelembap bibir::

::Kalo nak effect pipi kau merah-merah gitu natang ni wajib ada!::

::Nih pun ade gak. Bila aku malas basuh muka mula la jerawat mancanak canak naik cam cendawan lepas hujan.::

Okeh tu jer...







2 comments:

Mun said...

okay, rasa nk buang beg make-up sy and ambil yg ini..T.T

Chieda Hafiz said...

hihi... barang-barang basic jer mun. huhu.. tak mampu pakai mekap mahal2..