Tuesday, 13 September 2011

Berukben.. Berukkkkbenggggg Bengong!

Haihhh.. Broadband ni memang selalu buat aku panas hati la… Bila datang semangat dengan mood aku nak update blog dia pulak buat hal… Line slow la. Ape la… Sakit hati betul dengan broadband celcom nih. Duduk tengah-tengah KL nih pun servis macam haram!!! Bengang giler aku!

Ada jugak aku terfikir nak pakai Unifi tu. Aku tengok bf aku online happy jer. Tengok bola pun live dekat internet je. Jeles aku dengar die cerite siap boleh download movie sekejap jer. Tapi bila fikir aku sorang je yang tanggung nak bayar bil RM150 agak mahal tu. Terpaksa jugak la pakai berukben. Huh...

Bercerite pasal berukben teringat pulak berita beberapa hari lepas. Kecoh betul kan bila pihak telco umum nak kenakan tax 6% untuk setiap topup dan pek sim yang kita beli. Wahh.. 6% tu engko! Lagi mahal dari buat loan bank! Diorang ni dah cukup kaya dah takkan tak cukup duit lagi sampai nak kenakan cukai pada rakyat?! Mentang-mentang lah majoriti rakyat Malaysia ni setiap seorang ada handphone dan rajin pulak topup, boleh pulak diorang ni terfikir nak kenakan cukai pulak atas top up. Perghhhh... Lagi depa nak kikis duit kita! 

Tapi mujur lah PM kita suruh pihak Telco fikirkan balik pasal cukai tu dan dah ditangguhkan buat sementara waktu ni. Tapi aku harap bukan takat tangguh terus. Harapnya dimansuhkan terus la cukai tu. Merepek betul! Dah la servis slow macam bangang... Ada hati nak kenakan service charge 6%... Uwekkk!

Tido lagi best... Bengang aku dengan Berukben ni tak abis-abis lagi ni.. huh..


::Bengang! Bengang!::


3 comments:

----- ----- said...

ermnn...

nitestalker said...

guna berkben kaler kuning... laju je... lagi2 kalau area tu kurang pengguna...

Chieda Hafiz said...

skang ni pakai celcom... xtaw la.. rasa cm dah fed up pulak pakai berukben nih...