Wednesday, 24 September 2014

Life after marriage...

Assalamualaikum...

Sedar tak sedar dah nak masuk 4 bulan dah kahwin. Apakah perasaan selepas bergelar wife? wow... seronok + penat + tak sunyi lagi. Hehe... mesti lah bahagia ye tak? Majlis di kedua-dua pihak berjalan lancar. Ramai sangat kenalan yang datang. Terima Kasih!! Hehehe... aku nak buat review/post mortem majlis kawin aku pun gambar dari photographer tak dapat-dapat lagi. Lambat betulla... Video kahwin je yang siap awal. Nak upload kat blog tak boleh pulak. Nak kene convert file dulu kot. Nanti lah aku try upload yer. Cantik sangat video kahwin. Sangat-sangat puas hati!

Ramadhan tahun ni memberikan banyak kenangan manis. Aku tak sahur dan berbuka sorang-sorang macam dulu dah. Yeay! Dapat bersahur dan berbuka dengan husband. Hiks! Hari-hari masak tau (mak pesan air tangan isteri lah yang dapat tambat hati suami.. chewahh).

Lepas tu... jeng jeng jeng...




Dapat berita gumbira apabila disahkan mengandung! Double happiness.. Alhamdulillah!! Bunting pelamin katenye... hiks

Sekarang dah masuk 16 weeks. Kalau ikut perkiraan In Sha Allah due March 2015 nanti. Tak sabar rasanye nak tunggu baby keluar!


::Mama and abah to be::
Awal-awal mengandung dalam minggu ke 7 hingga ke 12 tu memang aku lembik sangat. Mual-mual dan muntah tiap-tiap pagi. Nak bukak tengok blog pun tak lalu. Nak update pasal honeymoon ape tah lagi. Semua jadi malas. Tapi alhamdulillah sekarang dah okay sikit. Mood dah baik. Dah rasa makin sihat.

Oklah... dah jam 5.48 ptg. Dah tiba time nak balik rumah. Bai!



2 comments:

ziqa nuar said...

Alhamdulilah. Tahniah sis :))

Rabia Sensei said...

Tahniah! Thanks kerana singgah blog saya :)